Here's the recipe Joan used for the peanut soup. It serves 6.
Ingredients....
2 tablespoons oil
1 large onion, minced
2 Garlic cloves, crushed
1 teaspoon mild ground cayenne pepper
2 red bell peppers, seeded and minced
1 1/2 cups minced carrots
1 1/2 cups finely chopped potatoes
3 celery stalks, sliced
3 3/4 cups vegetable stock
6 tablespoons crunchy peanut butter
2/3 cup whole corn kernels
Salt and ground pepper
Roughly chopped roasted peanuts to garnish
Heat the oil in a large pan. Add the onion and garlic and cook for about 3 minutes. Add the cayenne pepper and cook for one minute longer.
Add the red peppers, carrots, potatoes and celery. Stir well and cook for 4 minutes longer stirring occasionally.
Add the vegetable stock, peanut butter and corn kernels stirring until throughly combined.
Season well and bring to a boil. Cover and simmer for about 20 minutes untill all the vegetables are tender. Adjust the seasoning before serving sprinkled with the chopped peanuts.
Oto przepis Joan używany do zupy orzechowe. Służy 6.
Składniki ....
2 łyżki oleju
1 duża cebula, mielone
2 ząbki czosnku, zmiażdżone
1 łyżeczka pieprzu cayenne łagodny ziemi
2 czerwone papryki, rozstawiony i mięsa mielonego
1 1 / 2 szklanki marchewki mielonego
1 1 / 2 szklanki drobno pokrojone ziemniaki
3 łodygi selera naciowego, pokrojone
3 3 / 4 szklanki wywaru z warzyw
6 łyżek masła orzechowego crunchy
2 / 3 szklanki całe ziarna kukurydzy
Sól i pieprz mielony
Posiekanych prażone orzeszki ziemne do dekoracji
Rozgrzać olej na dużej patelni. Dodać cebulę i czosnek i gotować przez około 3 minuty. Dodaj pieprz cayenne i gotować przez jedną minutę dłużej.
Dodaj czerwona papryka, marchew, ziemniaki i seler. Dobrze wymieszać i gotować przez 4 minuty dłużej czasu do czasu mieszając.
Dodaj wywar z warzyw, masło orzechowe i ziaren kukurydzy mieszając, aż dokładnie połączone.
Sezon dobrze i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku przed podaniem posypać posiekaną orzeszki ziemne.
Friday, March 25, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Hi...
The peanut soup recipe sounds real good...I like spicy!!!!
Thanks for passing it along!
Hugs....
Thanks for the recipe!
Lucie
Post a Comment