Wednesday, March 13, 2019

Bodega Castaño

We have been trying wines from this region, like I wrote about in a previous blog. We have only tried wines from 2 bodegas, Castaño and Luzón. Castaño is our favorite so far.

The willpower, strength and determination of Ramón Castaño Santa have been necessary in his endevour to achieve the highest quality in his wines, elaborated with the indigenous grape variety, Monastrell.

The relationship of Ramón with wines dates back several generations, as both vine-grower and winemaker. In 1950 he had already built a new winery, bringing up to date the technical means and increasing the hectares of vineyards. But it was not until 1980 when he started bottling. At first, this approach was considered rather adventurous in the conservative wine world in Yecla, since Monastrell allowed a certain easy market sold in bulk. From the very first moment onwards the main goal has always been quality.

The incorporation of his three sons into the family company in the 80's brought in a new focus aimed to consolidate the national markets and seek the international expansion.
The Castaño family has always been considered a pioneer in the area, experimenting with the grape variety Monastrell to both create straight wines and blend it with other varieties, introducing the latest technology, not only in the vineyard but also in the winery, and implementing new quality systems that allow a more suitable winemaking.

One of their wines, Hecula, has won 2 awards for the best wines from this region. we purchased a bottle of it today.

Próbowaliśmy win z regionu, jak pisałem na poprzednim blogu. Mamy tylko win z 2 bodegas, Castano i Lużon. Castańo jest nasym ulubionym jak dotad.

Siła woli, siła i determinacja Ramóna Castaño Santa były konieczne w jego dążeniu do osiągnięcia najwyższej jakości jego win, opracowanych z rodzimej odmiany winogron Monastrell.

Związek Ramóna z winami datuje się na kilka pokoleń, zarówno jako producent winorośli, jak i producent wina. W 1950 r. Zbudował już nową winnicę, aktualizując środki techniczne i zwiększając hektary winnic. Ale dopiero w 1980 roku zaczął butelkować. Początkowo podejście to uważano za dość ryzykowne w konserwatywnym świecie wina w Yecla, ponieważ Monastrell pozwolił na pewien łatwy rynek sprzedawany luzem. Od samego początku głównym celem zawsze była jakość.

Włączenie jego trzech synów do rodzinnej firmy w latach 80-tych przyniosło nowy cel, zmierzający do konsolidacji rynków krajowych i poszukiwania ekspansji międzynarodowej.

Rodzina Castaño zawsze była uważana za pioniera w tej dziedzinie, eksperymentując z odmianą winogron Monastrell, aby zarówno tworzyć proste wina, jak i mieszać je z innymi odmianami, wprowadzając najnowszą technologię, nie tylko w winnicy, ale także w winnicy i wdrażając nowe systemy jakości, które umożliwiają bardziej odpowiednie wytwarzanie wina.

Jedno z ich win, Hecula, zdobyło 2 nagrody za najlepsze wina z tego regionu. kupiliśmy dzisiaj butelkę.



 

No comments:

Post a Comment