Friday, June 08, 2018

Santa-fRIDAY, jUNE 8

 I have to get my hair and mustache cut for the wedding of my cousin on the 23rd. I have not had them cut since I came back from Spain and I'm starting to look like Santa Claus.

Early in the day, 8:00 am, I had a conversation with you. She said I look like I lost some weight but I do not really know what to do in the house. It was another nice day so we had to walk around the neighborhood. Tomorrow morning I will finally restart my conversations with Carmelo, my friend in Spain. I've not been talking with him and practicing speaking in Spanish.


Muszę wziąć moje włosy i wąsy na ślub mojego kuzyna w dniu 23. Nie miałem ich od czasu, gdy wróciłem z Hiszpanii i zaczynam wyglądać jak Święty Mikołaj.

Na początku dnia, o 8:00, rozmawiałem z tobą. Powiedziała, że wyglądam, jakbym straciła na wadze, ale tak naprawdę nie wiem, co robić w domu. To był kolejny miły dzień, więc musieliśmy spacerować po okolicy. Jutro rano ponownie rozpoczynam rozmowy z Carmelo, moim przyjacielem w Hiszpanii. Nie rozmawiałem z nim i nie ćwiczyłem mówienia po hiszpańsku.


Tengo que conseguir mi pelo y mi bigote para la boda de mi primo el día 23.
No los he cortado desde que volví de España y estoy empezando a parecerme a Santa Claus.

Temprano en el día, 8:00 a.m., tuve una conversación contigo. Dijo que parecía que había perdido algo de peso, pero realmente no sé qué hacer en la casa. Fue otro día agradable, así que tuvimos que caminar por el vecindario. Mañana por la mañana finalmente reiniciaré mis conversaciones con Carmelo, mi amigo en España. No he estado hablando con él y practicando hablar en español.

No comments:

Post a Comment