Wednesday, August 02, 2023

Improving AI?

 As you may have deduced, I am interested in how AI can be used for good or evil. You probably know I have a friend who translates my blog into real-time Polish when she can. When she cannot, I rely on Deep.pl or Google Translate to do it. Already, AI is already able to translate almost all languages in the world.

I tried an experiment writing an unpublished text in English, asked AI to translate it into Polish, and then sent the translation to my friend to check.

She found a few mistakes relating to style and grammar. She made the corrections and explained why it needed to be done to fit "proper" Polish. I sent that to AI so it could learn more about the correct way of Polish. Google and Deep are not accurate enough, I think about 75% of the time. So, if I can help AI become better than those two, I think that would be something good.

Jak już pewnie się domyślacie, interesuję się tym, jak AI można  wykorzystywać zarówno w dobrym, jak i złym celu.  Pewnie też wiecie, że mam znajomą, która, kiedy może,  na bieżąco tłumaczy mojego bloga na polski. Kiedy nie może, polegam na Deep.pl lub Google Translate. Już teraz AI jest w stanie przetłumaczyć prawie wszystkie języki na świecie.

Zrobiłem eksperyment pisząc niepublikowany tekst po angielsku i prosząc AI o przetłumaczenie go na polski, a następnie wysyłałem tłumaczenie do mojej znajomej do sprawdzenia.

Znalazła kilka błędów dotyczących stylu i gramatyki. Dokonała poprawek i wyjaśniła, dlaczego to było konieczne, aby było poprawnie po polsku. Wysłałem to do AI, aby mogło się więcej nauczyć o poprawnej polszczyźnie. Google i Deep nie są wystarczająco dokładne, myślę, że tak na około 75% . Więc jeśli mogę pomóc AI nauczyć się czegoś i udoskonalić tłumaczenia, to myślę, że byłoby to coś dobrego.

No comments:

Post a Comment