Saturday, September 13, 2008

Liquor recipe.




Watching a young cousin grow is nice. I have been watching Rózia grow since she was almost two years old. She is now 7 and will be 8 in December. She was on vacation with her parents, Luka and Marek Paluch, to the Sudety mountains and the Czech Republic. Cousin Luka sent these pictures.

OK, here's the recipe for the raspberry liquor that we had last Sunday.
1/2 kg malin
1 szklanka cukru
2 szklanki wody niegazowanej ("Żywiec")
1 szklanka spirytusu
Maliny zasypać cukrem, następnie dodać pozostałe składniki.
Po 3 dniach odcedzić owoce os likieru

1 lb raspberries
1 glass of the sugar
2 glasses of mineral natural water "Żywiec"
1 glass of grain alcohol

Mix raspberries in with the sugar, let it sit for 3 hours, add remaining ingredients. Let this sit for 3 days, then drain the liquor from the raspberries. It's very good.
It's gray and cloudy today. 66 degrees. Everyone is wearing jackets, light sweaters and looking chilled. Soon the mountain areas will be covered in the colors of autumn. I like autumn. My least favorite season is summer because of the temperature but this summer in Poznań there were no really hot days and that was great. Autumn is absolutely my favorite season, followed by winter. Winter is special because it is a quieter time and when the snow falls everything looks beautiful.
The winters I spent in Michigan were difficult but still a beautiful experience. More snow than you can imagine yet it brought a peacefullness with it. I liked skiing out from the house to get to the road where my car was parked. On a moonlit night, with the snow reflecting off of the snow, it was as bright as daytime. Skiing at night was great and so quiet.

Obserwowanie młody kuzyn rosną jest miły. Obserwowałem Rózia rosną odkąd ona miała prawie dwa lat. Ona jest teraz 7 i będzie 8 w grudniu. Ona była na wakacjach z jej rodzicami, Luka i Marek Paluch, do gór Sudety i Republiki Czeskiej. Kuzyna Luka wysłał te zdjęcia.
W porządku, tutaj jest recepta dla napoju alkoholowego maliny, który mieliśmy w zeszłą niedzielę.
1/2 kg malin
1 szklanka cukru
2 szklanki wody niegazowanej ("Żywiec")
1 szklanka spirytusu
Maliny zasypać cukrem, następnie dodać pozostałe składniki.
Pad 3 dniach odcedzić owoce ust likieru
1 maliny funta
1 szkło cukru
2 okulary {szklanki} mineralnego naturalnego wody "Żywiec"
1 szkło alkoholu etylowego

Mieszają maliny w z cukrem, niech to siedzi dla 3 godzin, dodaje pozostające składniki. Niech to siedzi dla {jest posłem dla} 3 dni, wtedy osuszasz napój alkoholowy od malin. To jest bardzo dobre.

To jest szarość i pochmurne dzisiaj. 66 stopni. Każdy nosi marynarki, lekkie {jasne} swetry i patrzenie stygło. Wkrótce górskie obszary będą pokryte w kolorach jesieni. Lubię jesień. Moja najmniej ulubionej pory {sezonu} jest lato z powodu temperatury ale to lato w Poznań nie były żadnych naprawdę gorących dni i które były wielkie. Jesień jest absolutnie moja ulubiona pora, mająca za sobą zima. Zima jest specjalna ponieważ to jest spokojniejszy czas i kiedy śnieg spada wszystko spojrzenia piękny.

Zimy wydałem w Michigan byłem trudny ale cichy pięknym doświadczeniem. Więcej śniegu niż możesz wyobrazić sobie jeszcze to przyniosło peacefullness z tym. Polubiłem narciarskie poza z domu by dostać się do drogi gdzie mój samochód był zaparkowany. Na księżycowa noc, ze śniegiem zastanawiającym się precz śniegu, to było tak jasne jak dzień. Jadący na nartach wieczorem był wielki i tak spokój.