Monday, March 08, 2021

Cookies

The batch of Healthy Oatmeal Cookies I made last week didn't really turn out that good. Maybe they were more healthy but the taste was bland. I found another recipe yesterday and decided to try it today. I had all the ingredients except for enough(3 cups) of oatmeal, and brown sugar no oatmeal. I took the car and went to Bedronka thinking they would surely have it. My third trip was a little farther away, the old Piotr & Pawel where I finally found oatmeal/ This all took a little over an hour to accomplish.

After a nice breakfast of a German oven pancake with yogurt, I enlisted Joan's help in mixing all the cookie ingredients. It took a little while. She wanted to do it by hand instead of a mechanical mixer. When it was all mixed, we put the walnut-sized cookies on the baking sheets and baked them for 12 minutes. They are MUCH better in this recipe/ In total we made 36, enough to give our neighbor some.

The sun was out all day and even though it was a little chilly, I feel Spring is just around the corner.






Partia Zdrowych Ciasteczek Owsianych, którą zrobiłem w zeszłym tygodniu nie okazała się zbyt dobra. Może i były zdrowsze, ale smak był nijaki. Wczoraj znalazłem inny przepis i postanowiłem wypróbować go dzisiaj. Miałem wszystkie składniki oprócz wystarczającej ilości(3 filiżanki) płatków owsianych, i brązowego cukru. Wzięłem samochód i pojechałem do Biedronki myśląc, że na pewno będą je mieli. Trzecią wycieczkę odbyłem trochę dalej, do starego Piotra i Pawła, gdzie w końcu znalazłem płatki owsiane. To wszystko zajęło mi trochę ponad godzinę.

Po pysznym śniadaniu w postaci niemieckiego naleśnika z piekarnika z jogurtem, poprosiłem Joannę o pomoc w wymieszaniu wszystkich składników na ciasteczka. Trochę to trwało. Chciała to zrobić ręcznie, a nie mechanicznym mikserem. Kiedy wszystko było już wymieszane, wyłożyłyśmy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego na blachy i piekliśmy je przez 12 minut. W sumie zrobiliśmy ich 36, czyli tyle, żeby obdarować sąsiadkę.

Słońce świeciło cały dzień i mimo, że było trochę chłodno, czuję, że wiosna jest tuż za rogiem.

La tanda de galletas de avena saludables que hice la semana pasada no me salió tan bien. Quizás eran más saludables pero el sabor era insípido. Ayer encontré otra receta y decidí probarla hoy. Tenía todos los ingredientes excepto la cantidad suficiente (3 tazas) de harina de avena, y el azúcar moreno sin avena. Cogí el coche y fui a Bedronka pensando que seguramente lo tendrían. Mi tercer viaje fue un poco más lejos, el viejo Piotr & Pawel donde finalmente encontré avena/ Todo esto tomó un poco más de una hora para lograr.

Después de un buen desayuno de una tortita al horno alemana con yogur, pedí ayuda a Joan para mezclar todos los ingredientes de las galletas. Me llevó un poco de tiempo. Ella quería hacerlo a mano en lugar de con una batidora mecánica. Cuando estuvo todo mezclado, pusimos las galletas del tamaño de una nuez en las bandejas de horno y las horneamos durante 12 minutos. Están MUCHO mejor en esta receta/ En total hicimos 36, suficientes para dar a nuestro vecino algunas.

El sol salió todo el día y aunque hizo un poco de frío, siento que la primavera está a la vuelta de la esquina.

No comments:

Post a Comment